Integritetspolicy och villkor

Integritetspolicy

Den nya europeiska dataskyddsförordningen GDPR (The General Data Protection Regulation träder i kraft 25 maj 2018.

Vad är GDPR?
GDPR är en ny, gemensam dataskyddsförordning för EU/EES och innebär bland annat hårdare krav på företags hantering och behandling av personuppgifter och ersätter den tidigare personuppgiftslagen PUL.
Ett av syftena med dataskyddsförordningen är just att skydda enskilda individers grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter.
Personuppgifter är all slags information som kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Även bild- och ljudupptagningar som databehandlas kan vara personuppgifter även om inga namn nämns.
Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna och de åtgärder som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, tex registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Vilka personuppgifter samlar vi in?
De personuppgifter vi samlar in är uppgifter om namn, adress, telefonnummer och e-postadress för att vi ska kunna leverera de varor du beställer i vår webbshop eller när du väljer att gå med i Sporrong Forms nyhetsbrev. 

Hur länge lagrar vi dina uppgifter?
Vi sparar dina uppgifter till dess att köpet är genomfört inklusive leverans och för en tid av 7 år i enlighet med bokföringslagen.

Är dina uppgifter säkra hos oss?
Vi delar inte dina uppgifter med någon annan part än de vi samarbetar med för att kunna fullfölja vårt köpeavtal med dig. Vi ingår s.k. personuppgiftsbiträdesavtal med de partners vi har för att kunna bedriva vår verksamhet, tex vid orderleverans (InTime Logistics, DHL, Shopify, 2checkout etc).

Vem är ansvarig för de uppgifter du lämnar?
Sporrong Form, org. nr 830615-6962, med adress Kungsgatan 41, 411 15 Göteborg är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.
Vill du ha mer information om GDPR, läs vidare på Europeiska Kommissionen eller på Datainspektionen.

Radera personuppgifter
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Du kan när som helst kontakta oss på info@chargestorm.se för att få information om vilka personuppgifter vi har sparat om dig eller om du vill att vi raderar dina personuppgifter.

Samtycke
Genom att använda vår webbplats, kontaktformulär och webbshop och godkänner du vår integritetspolicy.

Returrätt

Sporrong Form erbjuder 14 dagars returrätt som endast gäller skadade eller felaktiga leveranser. Sporrong Form ska i sådant fall ersätta dig med nya produkter eller betala tillbaka köpesumman snarast möjligt, och senast inom 30 dagar från det att den skadade eller felaktiga varan har returnerats. Returrätten räknas från den dag din beställning finns att hämta och 14 dagar framåt.

Ej uthämtade paket

Paket som inte hämtats ut kommer att returneras till oss. Extra kostnader för frakt kommer debiteras till kunden.